Veso-Art Vesmin Kajtazovič
Veso-art
biografija mediji fotogalerija filmi povezave dogodki pišite mi
Nedeljski dnevnik Nedeljski dnevnik
MED NEBOM IN ZEMLJO

Začetek tretjega tisočletja je iščoče in nemirne ljudi tudi na slovenskem koščku našega planeta obdaril s totalno svobodo ustvarjanja. Kot da so posamezniki, močne kreativne osebnosti – ne glede na spol in starost, celo socialni položaj je vse bolj zanemarljiv – z »demokratizacijo« tehnike stopili ob sam bok institucionalnim hramom umetnosti. Kot da so se na vseh koncih in krajih, v vseh socialnih mrežah, razlile mnoge ustvarjalne energije ljudi, ki skušajo skozi umetniško pripoved podati vsem drugim svoj pogled na svet, svoj filozofski »credo«. Pri tem pa jim pomagajo nova orodja, o katerih smo pred desetletji le sanjali.

Preberi članek

SO LJUDJE, KI ZNAJO LETETI BREZ KRIL, NA KRILIH HITROSTI PROSTEGA PADA

"Padali smo proti zemlji z okoli 170 kilometri na uro. Letel sem nad formacijo padalcev in jih snemal. Pod menoj je bilo 15 padalcev, užival sem v hitrosti in pogledu na ljudi, ki znamo leteti brez kril ali drugače rečeno, na krilih hitrosti prostega pada. Kamera je sledila dogajanju, z zobmi pa sem prožil fotoaparat na čeladi.

Preberi članek

KO TI HAVAJSKA MIS PADE NA GLAVO

Celjanka Danica Rabuza je kot prva Slovenka skočila s spremljevalcem – Priprave misic Hawaiian Tropic v prostem padu – Trk pri hitrosti 200km/h Se še spomnite filma Bogovi so padli na glavo? Afriški domorodec teče po puščavi Kalahari, ko mu nenadoma pade na glavo steklenica kokakole. Steklenica je steklenica, nekaj povsem drugega pa je, če ti, ko se pelješ po nebeški cesti s hitrostjo 200km/h, pade na glavo havajska misica… In to dobesedno, brez pretiravanja ali laganja!

Preberi članek